Maia: afla ce este, cum se face si de unde o cumperi!

Painea este un aliment de baza in foarte multe tari, inclusiv in Romania. Exista multe metode si ingrediente de producere a painii, iar maiaua este una dintre ele.

Totusi, nefiind un agent de crestere atat de popular, exista o multe de intrebari privind producerea acesteia. Daca vrei sa afla mai multe despre maia, despre ce este, cum ar trebui folosita si de ce ar trebui folosita, continua sa citesti!

Din ce se face maiaua?

Maiaua este obtinuta prin fermentarea naturala a unui amestec de drojdie, faina si apa. Pentru a crea un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si a drojdiilor benefice, amestecul este mentinut la o temperatura constanta si este hranit periodic cu portii suplimentare de faina si apa. In acest proces, bacteriile si drojdiile se inmultesc, formand maiaua.

Acest amestec este un ecosistem viu de microorganisme, inclusiv bacterii acid lactice si drojdii salbatice. Aceste organisme se hranesc cu carbohidratii din faina si produc dioxid de carbon si alti compusi ce contribuie la cresterea si maturarea aluaturilor.

De unde poti cumpara maia si de ce sa o cumperi de la un producator de drojdie?

Maiaua poate fi achizitonata din mai multe surse, inclusiv magazine specializate in produse folosite in panificatie, magazine online, dar si producatori de drojdie.

Desi exista mai multe surse din care poti cumpara acest agent de crestere natural, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa alegi sa cumperi maiaua direct de la producator:

  • Acestia detin experienta si expertiza in ceea ce priveste cultivarea, cresterea si productia drojdiilor.
  • Isi concentreaza atentia asupra controlului calitatii, asigurandu-se ca maiaua pe care o cumperi este proaspata, activa si lipsita de impuritati.
  • Ofera consultanta si suport tehnic clientilor in privinta utilizarii corecte si intretinerii maialei.

Cata maia se pune la un kilogram de faina?

Cantitatea exact de maia necesara pentru un kilogram de faina poate varia in functie de reteta, dar si de preferintele personale. Cu toate acestea, o proportie des folosita de catre brutari este intre 10% si 20% maia din raportul total de faina.

Asadar, daca alegi sa folosesti o proportie de 10%, ar trebui sa adaugi 100 de grame de maia la un kilogram de faina. Daca preferi o paine mai aerata, cu o aroma mai puternica, foloseste 200 de grame de maia la un kilogram de faina.

De ce painea cu maia este mai gustoasa decat cea cu drojdie?

Deoarece pentru a produce maiaua este folosit un proces lent de fermentatie, aceasta capata proprietati speciale, iar produsele in care este folosita au un gust si o textura aparte.

Painea proaspata cu maia are un gust distinct, cu note usor acide, un miez ce are textura mai moale si mai pufoasa, dar si o coaja mai crocanta. Astfel, painea facuta cu maia este mai complexa, iar rezultatele nu pot fi replicate folosind drojdie.

Cand vine vorba de paine, calitatea conteaza. De aceea, daca vrei sa ai rezultate excelente la fiecare coacere, Lesaffre este producatorul de agenti de crestere cu care ar trebui sa colaborezi.

 Agentii de crestere Lesaffre sunt usor de dozat, se amesteca bine cu faina si dau rezultate constante. Comanda acum si beneficiaza de preturi avantajoase si livrare rapida!

Previous post Cultivi legume? Iata de ce sa colaborezi cu un distribuitor de seminte de calitate!
Next post Aparatul dentar: Efectele pe termen lung ale aparatului dentar asupra sănătății orale